We gebruiken cookies op deze site alleen om uw gebruikerservaring te verbeteren.
Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen in de cookies.
Nederlands - NL Nederlands - B English - UK
De Costa Blanca - Benissa - Vakantie - Overwinteren - Wonen
Benissa is gelegen tussen Moraira en Calpe en is een van de oudste dorpen van de Costa Blanca.
Het is gelegen op 275 m boven zee niveau en vol verrassingen.

Laat uzelf verblinden door de schoonheid van de natuur waar Benissa de zee en bergen bij elkaar brengt.

De 4 kilometer lange kuststrook van Benissa wordt onderbroken door klippen en rotsen, verscholen grotten en kleine baaitjes.
In de drukst bezochte baai, La Fustera, vindt u de meeste faciliteiten in verband met watersport en recreatie.

La Fustera, Les Bassetes, Abogat, Pinets, Baladrar en La Llobella maken deel uit van dit gedeelte van de kust waarlangs een ecologisch pad is aangelegd waarbij rekening is gehouden met de natuurlijke bronnen en landschap.

Het historische heuvelstadje Benissa ligt op negen kilometer vanaf Calpe landinwaarts in het bergland achter de Cabo de la Noa.

Benissa heeft een leuk historisch stadscentrum.
Tijdens een wandeling door dit oude, goedbewaarde centrum ontdekt u een reeks monumentale gebouwen en culturele erfenissen die deel uitmaken van de lokale geschiedenis.

Het historische centrum heeft zijn middeleeuwse karakter weten te behouden mede dankzij de witte muren, traliewerken, wapenschilden en de terrassen met bloemen.

De in Renaissance stijl gebouwde Lonja de Contratación (Handelsbeurs) is gebouwd in de 15e eeuw en het oudste gebouw van Benissa.

Vroeger was het een van de meest druk bezochte gebouwen van de stad, tegenwoordig huisvest het hier het Etnologisch Museum.

Vele huizen langs de karakteristieke smalle straten hebben nog de gegraveerde ingangen en ingewikkeld gevlochten traliewerken, zoals langs de Calle Desamparados.

Dankzij de Franciscane Broeders werd er rond 1645 een indrukwekkend klooster gebouwd, in Renaissance stijl, maar het meest opvallende bouwwerk van Benissa is wel de Neogotische Catedral de la Marina (of Iglesia de la Puríssima Xiqueta) in het centrum. Een prachtig en vooral nieuw gebouw.
Het werd gebouwd in de 20e eeuw.
Benissa is gelegen tussen Moraira en Calpe en is een van de oudste dorpen van de Costa Blanca.

Benissa is gelegen tussen Moraira en Calpe en is een van de oudste dorpen van de Costa Blanca.