We gebruiken cookies op deze site alleen om uw gebruikerservaring te verbeteren.
Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen in de cookies.
Nederlands - NL Nederlands - B English - UK
De Costa Blanca - Moraira - Vakantie - Overwinteren - Wonen
Moraira is van oorsprong een vissersdorpje aan de Costa Blanca en ligt tussen de populaire plaatsen Calpe en Denia in.
Nu is het uitgegroeid tot een toeristisch en mondain vakantie stadje met goed verzorgde straatjes en pleintjes waar het voor vakantiegangers en overwinteraars prettig wandelen en winkelen is dankzij het gezegende klimaat.
Moraira vormt samen met het 4 kilometer landinwaarts gelegen Teulada één gemeente.

In Moraira vind u vele gezellige terrasjes, barretjes en inmiddels meer dan 70 restaurantjes waarvan sommige met Michelin sterren gezegend zijn.

In tegenstelling tot veel andere kustplaatsen in Spanje heeft Moraira wel haar eigen karakter weten te bewaren.

De Spaanse sfeer is hier goed te proeven, bezoek maar eens het oude kasteel van Moraira en de uitkijktoren die vroeger ter bescherming tegen zeerovers diende.

Ook zijn hier geen gigantische hotels of andere hoogbouw, bijna alle toeristen verblijven in vrijstaande villa's, gelegen in residentiële zones en vrijwel altijd voorzien van een eigen zwembad.

De haven van Moraira, beschut tussen de rotsen van Cap Blanc en Punta de Moraira, herbergt naast wat vissersboten tegenwoordig vooral plezierjachten en andere recreatieboten.
In de haven bevindt zich nog een traditionele visafslag die druk bezocht wordt door visinkopers en toeristen uit de hele omgeving.

Je zou verwachten dat het plaatsje door de afwezigheid van grote hotels en appartementencomplexen vrij rustig en doods zou zijn, maar het tegendeel is waar.
In het centrum van Moraira heerst een gezellige drukte zonder dat het te druk wordt.
De sfeervolle terrasjes zijn zeker 's avonds altijd goed bezet en ook de winkeltjes die aanwezig zijn hebben niet te klagen over de belangstelling.

De kust bestaat afwisselend uit wilde rotspartijen en heerlijke, kindvriendelijke zandstranden die zeer geleidelijk aflopen.
Een aantal stranden is beloond met een Europese prijs voor schoon en helder zeewater.
Het grootste strand van Moraira is dat van L'Ampolla, dichtbij het centrum.

Voor een uitstapje is het nabij gelegen Benissa (8 km) zeker aan te raden met een prachtig stadscentrum en aan de voet van het natuurgebied van Montgó ligt de interessante kustplaats Jávea (14 km), met een mooi oud centrum en een prachtige kerk.
Langs de mooie kustweg naar het zuiden komt u na zo'n 11 km bij de indrukwekkende rots Peńón de Ifach (332 m hoog).
In het binnenland, met wilde landschappen en machtige bergtoppen komt u via Guadalest (42 km), een eeuwenoud bergdorpje, gebouwd tegen de rotsen, bij de "Aitana" (40 km verder), de hoogste berg (1558 m) van de provincie met panoramisch uitzicht.
Golfbanen zijn er in deze regio ook in overvloed: o.a. in Benissa, Denia, Jávea en Altea. Moraira beschikt ook over een tennispark.

Als men van Teulada de bochtige weg naar Moraira neemt, komt men langs de Font Santa, waar nu een karting circuit te vinden is langs de resten van een oude fontein, bekend als de Jana.

In Moraira zijn er ruim 300 dagen zon per jaar, lange zomers en milde winters maken Moraira het hele jaar aantrekkelijk voor toeristen.
In de maanden juni, juli en augustus is er vrijwel geen neerslag, maar ook in de rest van het jaar is het relatief droog.

Met het vliegtuig kun je vliegen naar Alicante (80 kilometer ten zuiden van Moriara) of Valencia (110 kilometer noordwaarts).
Moraira is van oorsprong een vissersdorpje aan de Costa Blanca en ligt tussen de populaire plaatsen Calpe en Denia in.

Moraira is van oorsprong een vissersdorpje aan de Costa Blanca en ligt tussen de populaire plaatsen Calpe en Denia in.

Moraira is van oorsprong een vissersdorpje aan de Costa Blanca en ligt tussen de populaire plaatsen Calpe en Denia in.