We gebruiken cookies op deze site alleen om uw gebruikerservaring te verbeteren.
Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen in de cookies.
Nederlands - NL Nederlands - B English - UK
De Costa Blanca - Teulada - Vakantie - Overwinteren - Wonen
Teulada is een gemeente in de Spaanse provincie Alicante in de regio Valencia in Spanje.
Teulada vormt samen met badplaats Moraira, dat op slechts vier kilometer gelegen is, één gemeente.

De gemeente Teulada-Moraira is ontstaan nadat de buurgemeente Moraira zich dreigde af te scheiden na een explosieve groei van het toerisme in die gemeente in de jaren negentig.

Het is een gemeente dat zich omwille van haar twee stadskernen duidelijk onderscheidt, één in het binnenland, Teulada, en de andere aan de kust, Moraira.
Dit gebied is hoofdzakelijk voor toeristisch gebruik bestemd.

Er zijn hier vele woonwijken maar tegelijkertijd zijn er ook nog talloze landbouwkernen waar hoofdzakelijk druiven worden verbouwd.
Het meest gekende product uit deze omgeving is de muskaatdruif die een heerlijke rozijn voortbrengt.

Ook zijn er hier nog verscheidene belangrijke monumenten terug te vinden met onder andere de laatgotische kerk ter ere van de beschermheilige Santa Catalina uit de 15e eeuw.
In deze kerk hielden de dorpelingen zich schuil in de tijden dat de piraten aanvielen.

Wanneer u een wandeling maakt door de smalle straatjes van Teulada komt u op de Plaza de la Constitucion, hier vind u het moderne stadhuis van de gemeente, dat is volledig verbouwd in 1991.
Als u hier verder wandelt komt u op de Plaza de la Creu, hier wordt u terug in de tijd gevoerd door een oude deur die deel uitmaakte van de muur die deze stad afsloot in de Middeleeuwen.

In de Bodega Cooperativa San Vicente Ferrer, in de buurt van de kerk, kan u de bekende Spaanse Muscatel proeven en eventueel kopen.

Wanneer u nog meerdere interessante plaatsen, gebouwen en monumenten wil bezichtigen moet u naar Moraira.
Hier vind u onder andere het kasteel met de uitkijktorens die in de oude tijden dienst deden om de badplaats te beschermen.

Vandaag de dag is Teulada dankzij het mooie klimaat vooral in de zomer een ideale locatie die toeristen vanuit heel Europa aantrekt.
Maar ondanks dat blijft Teulada toch een rustig dorp dat niet zo overspoelt word met toeristen in tegenstelling tot vele andere steden aan de Costa Blanca.
Teulada is een gemeente in de Spaanse provincie Alicante in de regio Valencia in Spanje.

Teulada is een gemeente in de Spaanse provincie Alicante in de regio Valencia in Spanje.